Logga in som butik eller leverantör

Wave,kassasystem,utveckling,kassa,handlare

Wave möter självbetjäningstrenden

Självskanning, självbetjäning och expresskassa. Nyheterna i Wave kassasystem är många. Handlare som har testat nya Wave2Go vittnar om att den frigör tid som de kan satsa på kunderna och butiken. 

Text Karin Cedronius Foto Kajsa Charlotta Göransson

FÖRST KOM
touchskärmar, artikeldata och Swishbetalning. Nu kan handlarna se fram emot självskanning, självbetjäning och expresskassa i nästa version av Wave kassasystem, som går under namnet Wave2Go. Under hösten har ClearOn visat upp de senaste nyheterna i Wave kassasystem på flera olika branschmässor, bland annat Emabs mässa.
En av besökarna, Marcus Ehn, handlare på Frendo i Bjursås, testade kassan på mässan och var positiv till det han såg.
– Det var spännande med Wave2Go. Väldigt smidigt att kunderna kan checka ut själva om de bara ska ha något snabbt och det är kö till den vanliga kassan, eller för en stammis som alltid köper samma saker. Då räcker det att gå till expresskassan. I vår butik skulle det vara klockrent på sommaren när vi har fullt upp, men kanske inte lika nödvändigt på vintern, när det är betydligt lugnare.
Även touchskärmarna med bilder på varor och kombinationer av varor tilltalar Marcus, som nu ser fram emot att komma i gång med de nya skärmarna han har beställt till sin butik.

– Det blir jättesmidigt att bara trycka på en bild på skärmen på exempelvis snabbmatsmenyer eller olika bull- och mackkombinationer. Det blir mycket enklare än att slå in varje vara för sig, säger han och tillägger:
– Vi har haft vår Wavekassa i tre år nu och det funkar bra. Jag är framför allt väldigt nöjd med hur enkelt det är att få ut statistik jämfört med andra kassor jag haft tidigare. Sen är det alltid positivt med en leverantör som jobbar med att utveckla sin produkt så som Wave gör.
Mikael Blom, affärsområdeschef på ClearOn är glad, men knappast överraskad, över den positiva responsen från handeln.
– Med nyheterna i Wave ger vi handeln flera nya sätt att ta betalt och på det viset minska köerna och belastningen på handlaren. Med Wave2Go möter vi en trend som går mot att kunderna vill ha mer
självbetjäning.
Wave2Go bygger på teknik från den nya Wavekassan och är kopplat till artikelregistret. Nyheterna beräknas vara ute i drift till sommaren.

Våra nummer 
av kundtidningen Clear

2020

2019
clearnr2,2019,kundtidning    Clear nr 1 2019

2018

  Clear nr 3 2018               

2017

           

2016

         

2015

    

Prenumerera på Clear!