Nu samlar vi över 50 års erfarenhet inom clearing- och Sales promotion-tjänster under ett nytt varumärke!

Ny tjänst

Samtidigt lanserar vi en helt ny tjänst som gör det möjligt för ert företag att enkelt skapa interaktiva marknadskampanjer som både engagerar era kunder samtidigt som de driver försäljning och bygger varumärke.

Kampanjer som ökar din försäljning

 

ClearOn är Sveriges marknadsledande partner för säljdrivande kampanjer inom svenska dagligvaru- och servicehandeln. Vi har över 50 års erfarenhet av att utveckla tjänster som hjälper våra kunder att öka sin försäljning.

ClearOn har ett nätverk med imponerande 5.000 rikstäckande butiker inom de mest etablerade kedjorna som förmedlar kuponger, presentkort, Värdeavier och betalningar.

Vi hjälper dig skräddarsy den mest effektiva kupongkampanjen för just din målgrupp och även att välja distributionsmetod. Och vi ger självklart gärna råd och tips kring erbjudande och genomförande av kampanjer.

 

Unika lösningar för optimerade kampanjer

ClearOn erbjuder säljfrämjande tjänster, avancerade tekniska lösningar och strategisk rådgivning. Det, i kombination med vår långa erfarenhet av clearing och kupongkampanjer, gör att vi kan erbjuda dig helt unika verktyg för att driva försäljningen i butik.

 

Framgångsrika kupongkampanjer

 

Säljkraften i kupongkampanjer är kända i branschen sedan länge. Dessutom finns det tydliga fördelar i samtliga led – för både leverantör, handlare och slutkonsument.

 

För dig som skapar kampanjer

Kupongkampanjer är erkänt ett av de bästa säljverktygen i dagligvaruhandeln. De är smidiga att genomföra, de stärker varumärket och skapar bättre kundrelationer till produkterna.

Mätbarheten i en kupongkampanj gör den även ovärderlig i fråga om uppföljning, utvärdering och analys. Allt detta finns integrerat i vårt smidiga verktyg ClearOnline.

För handlaren

Kuponger hjälper butiken att erbjuda konkurrenskraftiga priser eftersom de ger rabatt till sina kunder och ändå får full bruttomarginal. Men framförallt – mer aktivitet i butik leder såklart till ökad försäljning.

20% av alla kunder som gått förbi en kupong uppmärksammar produkten och undersökningar pekar på att 8 av 10 kunder är positiva till kuponger och vill ha fler sådana erbjudanden i hyllan.

Kuponghanteringen sker smidigt genom ClearOns plattform och ger butiken ersättning på daglig basis.

 

För kunderna

Kunden vill alltid göra en bra affär och prövar gärna nya produkter som erbjuds till rabatterat pris. Med kupong får därför köpbeslutet en liten knuff. Ett kupongerbjudande skapar en positiv upplevelse och ger en bättre relation till både butik och varumärke.

Forskning visar: 80% av köpbeslut tas vid butikshyllan

 

På ClearOn sitter vi på stor kunskap och insikter om effektiviteten i väl utförda kupongkampanjer. Vi har dessutom genomfört många studier kring köpbeteende och kuponganvändande.

 

Visste du t ex att rabattkuponger i butik ökar försäljning av ordinarie sortiment i genomsnitt med 15% och så mycket som 46% i samband med nyhetslansering! 2 av 3 kunder använder kuponger regelbundet och otroliga 31% använder kuponger varje vecka.

Fler insikter, tips och intressanta forskningsresultat finns samlade om du klickar på knappen nedan.

Våra olika kampanjer

Bläddra bland våra olika exempel här nedanför så får du en överblick över de olika typer av kampanjer vi kan hjälpa dig med.

SMS-kampanj – kuponger direkt till mobilen

 

Ett snabbt och effektivt sätt att nå dina konsumenter direkt i handen.

Du marknadsför kampanjen i sociala medier, via hemsidor eller övriga kanaler. Konsumenten skickar ett nyckelord (t ex ”SEMLA”) till 72130 och får en digital värdekupong direkt till sin mobil på direkten.

Du styr givetvis själv över antalet kuponger och övriga begränsningar. Kontakta oss så skräddarsyr vi din kampanj tillsammans med dig.

Sms kampanj ClearOn

Kuponger via kampanjsida

 

Skapa efterfrågan av kuponger vid produktlanseringar eller tillfälliga kampanjer – ett bra sätt att aktivera konsumenten och sprida kuponger.

 

Via en responsiv kampanj- eller landningssida kan du sprida kuponger i t ex ett begränsat antal per dag, som du själv bestämmer. Besökaren fyller i mobilnummer eller mailadress och får direkt en värdekupong skickad till sig.

Kuponger via kampanjsida

Egen butik med Mobila Presentkort

 

Med vår prisbelönta lösning kan ditt varumärke ha en egen brandad ”butik” och sälja mobila presentkort för just dina produkter. Perfekt för kampanjer i sociala medier!

 

Du skapar tydlig Call to Action via annonser och sociala medier som styr till din egen butik där konsumenten enkelt beställer och betalar sitt mobila presentkort.

 

Se exemplet med GB Glace-kampanjen ”Swisha en glass” 

Facebook-kampanj

 

Utöka din kupongkampanj med en uppseendeväckande Facebook-aktivitet där du delar ut kuponger i realtid.

 

Förstärk din kampanj i olika kanaler och låt din Facebooksida integreras med en app där besökaren fyller i mobilnummer eller mailadress och får en kupong skickad till sig. Du kan enkelt styra antalet kuponger per dag eller sätta andra restriktioner.

Facebook-kampanj med kuponger

Digitala samarbeten

 

Vi har väl utvecklade samarbeten med flera av Sveriges största digitala kanaler: Facebook, Instagram, Köket.se, Matpriskollen, Mecenat och Bower, bara för att nämna några.

 

Vi hjälper dig med tips, råd och kontakter för att utforma dina digitala kampanjer och för att ge de så bra synlighet och spridning som möjligt.

ClearOn digitala samarbeten

Skapa din egen kampanjsida

 

Perfekt vid lansering av nya produkter eller som landningssida för digitala kampanjer, vid högtider och temadagar.

Med ClearOns smidiga verktyg Kampanja.se skapar du din egen kampanjsida och skickar enkelt ut digitala kupongerbjudanden via sms.

Läs mer om kampanja.se här. 

Se även vår film här.

Digitala kampanjer växer snabbast!

 

Mobil värdebärare är en digital kupong i mobiltelefonen som ger rabatt på samma sätt som en klassisk papperskupong. Bland alla våra olika kampanjer är det digitala kampanjer som växer snabbast eftersom många har insett de stora fördelarna. Bland annat att vi alltid har mobilen nära till hands.

 

Digitala kampanjer ger snabb och kostnadseffektiv spridning genom exempelvis sociala medier och är dessutom ett miljövänligt alternativ. Kampanjen integreras enkelt mot era digitala plattformar och ger möjlighet att komma åt kunddatabaser. Du följer inlösen i realtid och gör snabbt justeringar i erbjudande eller kommunikation om det behövs.

 

Perfekt för ersättning eller annan kundvård

Mobila värdebärare passar dessutom mycket bra vid reklamationshantering eller om du av annan anledning behöver skicka ersättning eller uppmuntran till dina kunder.

Smidig kundvård direkt till mobilen

 

Med hjälp av ClearOns mobila värdebärare kan du snabbt och enkelt skicka gåvor, ersättning eller varucheckar i realtid till dina kunder och anställda.

 

Vi samarbetetar med flera av Sveriges största mat- och servicebutiker och mottagaren hämtar enkelt ut sin gåva i en närliggande butik. Din kundtjänst kan agera snabbt och du får en nöjd och tacksam kund.

 

Digitala varucheckar

Med vår digitala kundvårdstjänst kan du till exempel skicka Sverigecheckar med fasta värden eller lägga upp egna digitala varucheckar med valfritt värde.

Vill du läsa mer om våra Kundvårdstjänster, klicka här.

ClearOnline – framtidens kampanjverktyg

Nu finns det ännu större möjligheter för dina kampanjer, tack vare vår online-portal där du smidigt hanterar kampanjer och följer upp dem med effektiva analysverktyg.

 

ClearOnline, är ett unikt verktyg för 2020-talets butikskampanjer, fullmatat med smarta lösningar som garanterat spar både tid och pengar för dig som skapar kampanjer.