Kuponger –
hetare än någonsin

Kuponger är vårt DNA

ClearOn är Sveriges marknadsledande partner för säljdrivande kampanjer inom svenska dagligvaru- och servicehandeln. Vi har över 50 års erfarenhet av att utveckla tjänster som hjälper våra kunder att öka sin försäljning.

ClearOn har ett nätverk med imponerande 20 000 anslutna kassor i 5 000 rikstäckande butiker inom de mest etablerade kedjorna som förmedlar rabattkuponger, presentkort och  Värdeavier för såväl mat som övriga kategorier.

Vi hjälper dig skräddarsy den mest effektiva kupongkampanjen för just din målgrupp och även att välja distributionsmetod. Och vi ger självklart gärna råd och tips kring erbjudande och genomförande av kampanjer.

Kuponger ökar din försäljning.
Rejält!

  • +46% ökning – vid lanseringskampanj av en ny produkt
  • +35% ökning – vid kampanj med flerköps-erbjudande
  • +24% ökning – vid 360° kampanj (kombination av
    instore och digital kampanj) på etablerade produkter
  • +15% ökning – vid kampanj på etablerade produkter

Unika lösningar för optimerade kampanjer

ClearOn erbjuder säljfrämjande tjänster, avancerade tekniska lösningar och strategisk rådgivning. Det, i kombination med vår långa erfarenhet av clearing och kupongkampanjer, gör att vi kan erbjuda dig helt unika verktyg för att driva försäljningen i butik.

 

 

Kuponger mest uppskattade kampanjmekaniken

Källa: GfK CPS 2023, Omnibus Juli

Full-service inom sales promotion

Aktivera dina shoppers

Interagera med shoppers genom samtliga kanaler och plattformar och driv försäljning genom kupongkampanjer och unika erbjudanden.

Målgrupps-anpassning

Samla demografiska och övriga relevanta data för att lära känna kunderna på djupet och effektivisera träffsäkerheten i dina kampanjer.

Lojala kunder är nyckeln

Skapa lojala kundgrupper genom ständig närvaro och direktkommunikation för att behålla position som top-of-mind.

Kunddata & analys

Samla in inlösen-statistik, försäljnings-siffror, skapa analyser och utvärdera era  kampanjer. Både i realtid och efter avslut.

Framgångsrika kampanjer med rabattkuponger i matbutiker

Säljkraften i kupongkampanjer är kända i branschen sedan länge. Dessutom finns det tydliga fördelar i samtliga led – för både leverantör, handlare och slutkonsument.

 

För dig som skapar kampanjer

Kupongkampanjer är erkänt ett av de bästa säljverktygen i dagligvaruhandeln. De är smidiga att genomföra, de stärker varumärket och skapar bättre kundrelationer till produkterna.

Mätbarheten i en kupongkampanj gör den även ovärderlig i fråga om uppföljning, utvärdering och analys. Allt detta finns integrerat i vårt smidiga verktyg ClearOn Kundportal.

För handlaren

Våra värdebärare och då främst rabattkuponger hjälper butiken att erbjuda konkurrenskraftiga priser eftersom de ger rabatt till sina kunder och ändå får full bruttomarginal. Men framförallt – mer aktivitet i Sveriges mat- och servicebutiker genom exempelvis rabattkuponger leder såklart till ökad försäljning.

20% av alla kunder som gått förbi en kupong uppmärksammar produkten och undersökningar pekar på att 8 av 10 kunder är positiva till kuponger och vill ha fler sådana erbjudanden i hyllan.

Kuponghanteringen sker smidigt genom ClearOns plattform och ger butiken ersättning på daglig basis.

För kunderna

Kunden vill alltid göra en bra affär och prövar gärna nya produkter som erbjuds till rabatterat pris. Med kupong får därför köpbeslutet en liten knuff. Ett kupongerbjudande skapar en positiv upplevelse och ger en bättre relation till både butik och varumärke.

Forskning visar:
80% av köpbeslut tas vid butikshyllan

 

På ClearOn sitter vi på stor kunskap och insikter om effektiviteten i väl utförda kupongkampanjer. Vi har dessutom genomfört många studier kring köpbeteende och kuponganvändande.

 

Visste du till exempel att rabattkuponger i butik ökar försäljning av ordinarie sortiment i genomsnitt med 15% och så mycket som 46% i samband med nyhetslansering! 2 av 3 kunder använder kuponger regelbundet och otroliga 31% använder kuponger varje vecka.

Fler insikter, tips och intressanta forskningsresultat finns samlade om du klickar på knappen här intill.

Digitala kampanjer växer snabbast!

 

Mobil värdebärare är en digital kupong i mobiltelefonen som ger rabatt på samma sätt som en klassisk papperskupong. Bland alla våra olika kampanjer är det digitala kampanjer som växer snabbast eftersom många har insett de stora fördelarna. Bland annat att vi alltid har mobilen nära till hands.

Digitala kampanjer ger snabb och kostnadseffektiv spridning genom exempelvis sociala medier och är dessutom ett miljövänligt alternativ. Kampanjen med onlinekuponger integreras enkelt mot era digitala plattformar och ger möjlighet att komma åt kunddatabaser. Du följer inlösen i realtid och gör snabbt justeringar i erbjudande eller kommunikation om det behövs.

Customer Care – Perfekt för ersättning eller annan kundvård
Mobila värdebärare passar dessutom mycket bra vid reklamationshantering eller om du av annan anledning behöver skicka ersättning eller uppmuntran till dina kunder med onlinekuponger. Läs mer om det genom att klicka på knappen här intill.

Våra olika kampanjer

Bläddra bland våra olika exempel här nedanför så får du en överblick över de olika typer av kampanjer vi kan hjälpa dig med.

SMS-kampanj – kuponger direkt till mobilen

 

Ett snabbt och effektivt sätt att nå dina konsumenter direkt i handen.

Du marknadsför kampanjen i sociala medier, via hemsidor eller övriga kanaler. Konsumenten skickar ett nyckelord (t ex ”SEMLA”) till 72130 och får en digital värdekupong direkt till sin mobil på direkten.

Du styr givetvis själv över antalet kuponger och övriga begränsningar. Kontakta oss så skräddarsyr vi din kampanj tillsammans med dig.

Sms kampanj ClearOn

Egen butik med Mobila Presentkort

 

Med vår prisbelönta lösning kan ditt varumärke ha en egen brandad ”butik” och sälja mobila presentkort för just dina produkter. Perfekt för kampanjer i sociala medier!

Du skapar tydlig Call to Action via annonser och sociala medier som styr till din egen butik där konsumenten enkelt beställer och betalar sitt mobila presentkort.

Se exemplet med GB Glace-kampanjen ”Swisha en glass” 

Facebook-kampanj

 

Utöka din kupongkampanj med en uppseendeväckande Facebook-aktivitet där du delar ut kuponger i realtid.

Förstärk din kampanj i olika kanaler och låt din Facebooksida integreras med en app där besökaren fyller i mobilnummer eller mailadress och får en kupong skickad till sig. Du kan enkelt styra antalet kuponger per dag eller sätta andra restriktioner.

Facebook-kampanj med kuponger

Digitala samarbeten

 

Vi har väl utvecklade samarbeten med flera av Sveriges största digitala kanaler: Facebook, Instagram, Köket.se, Matpriskollen, Mecenat och Bower, bara för att nämna några.

 

Vi hjälper dig med tips, råd och kontakter för att utforma dina digitala kampanjer och för att ge de så bra synlighet och spridning som möjligt.

ClearOn digitala samarbeten

Skapa din egen kampanjsida

 

Perfekt vid lansering av nya produkter eller som landningssida för digitala kampanjer, vid högtider och temadagar.

Med ClearOns smidiga verktyg Kampanja.se skapar du din egen kampanjsida och skickar enkelt ut digitala kupongerbjudanden via sms.

ClearOn Kundportal

Tack vare vår kundportal kan du smidigt hantera kampanjer och följa upp dem med vårt effektiva analysverktyg.

ClearOn Kundportal (tidigare ClearOnline), är ett unikt kupongsystem för butikskampanjer, fullmatat med smarta lösningar som garanterat spar både tid och pengar för dig som skapar kampanjer.

Här kan du även beställa tryck av dina kuponger, nu direkt integrerat i beställningsflödet. Läs mer om tjänsten Print services här!