25 september, 2023

Ehrmann hyllar ClearOns smarta allt-i-ett-lösning för kuponger

Det är enkelt, effektivt och leveranssäkert. Mejeriföretaget Ehrmann låter ClearOn sköta hela produktionen av företagets kuponger – från formgivning till tryck. ”Det är mest effektivt och smidigast för oss och det fungerar väldigt bra”, säger Åsa Wendt, Country manager på Ehrmann.

Familjeägda Ehrmann är Tysklands näst största mejeriföretag och har funnits i drygt 100 år. För fyra år sedan etablerade de sig i Sverige med sina kylda desserter, proteinprodukter, yoghurt och kvarg. I dag säljs deras produkter i dagligvaruhandeln över hela landet, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

– Vi har vuxit kraftigt sen vi etablerade oss 2019 och fortsätter att växa stadigt, vilket förstås är väldigt roligt. Men så har vi också jobbat hårt för att komma in på den svenska marknaden, säger Åsa Wendt, Country manager på Ehrmann.

Kuponger – ett viktigt säljverktyg

Kuponger är ett viktigt säljverktyg för Ehrmann och till bra hjälp för att nå ut till konsumenter och locka till prövoköp.

– Det är tydligt att kuponger ökar benägenheten att våga testa en ny produkt som man aldrig har provat tidigare, speciellt för den typen av impulsdrivna produkter som vi säljer. Då tar man ofta beslutet att köpa varan när man står framför hyllan i butiken. Och då kan en kupong vara det som avgör om det blir ett köp eller inte, säger Åsa Wendt.

Hon ser även en annan fördel med kupongerna.

– De är ett bra verktyg för säljkåren, som kan motivera butikerna att ta in produkten och göra lite mer plats för den. För en kupong ger ju viss uppmärksamhet och skapar mer trafik till hyllan, vilket är en fördel både för oss och för butiken.

Åsa Wendt, Country manager på Ehrmann

Använder ClearOns trycktjänst

Som en relativt liten organisation i Sverige har Ehrmann valt bort att själva lägga tid på att producera och trycka sina kuponger och låter i stället ClearOn sköta produktionen från ax till limpa.

– Vi försöker hitta snabba, effektiva lösningar och då är det väldigt skönt att ClearOn tar hand om allting, inklusive trycket. När man ändå går in och skapar kampanjen är det smidigt att även boka trycket. Vi slipper hålla på med flera leverantörer, få flera fakturor och mejl från olika håll. Det här blir mest effektivt och har fungerat väldigt bra, säger Åsa Wendt.

Hon uppskattar även flexibiliteten hos ClearOn och att hon kan bolla frågor och funderingar med sin kundansvariga säljare.

– Eftersom vi inte har så jättemycket folk här i Sverige behöver vi ha dem som bollplank ibland. Det funkar bra, de är kunniga och pålästa, lyssnar in och är flexibla, avslutar Åsa Wendt.

 

Fördelar med Print services
  • Kvalitetssäkring – minskad manuell hantering
  • Tidsbesparing – beställning direkt i ClearOn Kundportal
  • Högre kvalitet på resultat och analys i Kundportalen
  • ClearOn erbjuder konkurrenskraftiga priser för tryck av kuponger

Text: Karin Cedronius
Publiceringsdag: 2023-09-25