Charlotta Rosdahl & Andrea Hegethorn
13 mars, 2024

Våra nya produktchefer

I början av året välkomnade vi våra nya produktchefer Andrea & Charlotta till ClearOn. Här berättar de om sin bakgrund och sina visioner för bland andra ClearOns digitala tjänster och in-store aktiviteter – och hur deras närvaro påverkar dig, ditt varumärke och försäljningen i butik!

Hej Charlotta Rosdahl! Vad har du för roll på ClearOn?
Jag är ny produktchef med ansvar för vår tjänst Customer Care, där allt från reklamationstjänster till kundvårdande tjänster och mobila presentkort ingår.

Berätta kort, vad har du gjort tidigare?
Jag kommer senast från Nielsen IQ där jag var konsult i marknadsanalys. Innan dess var jag egenföretagare under några år och jag har även arbetat som marknads- och produktchef för Convini samt försäljningschef och KAM på ett mediebolag.

Vad tar du med dig från dina tidigare jobb in i din nya roll?
Jag tar med mig min långa erfarenhet från och passion för dagligvaruhandeln. Det är en jätterolig och spännande bransch där man kommer i kontakt med så många olika människor i hela Sverige. Dagligvaruhandeln står ju faktiskt i centrum för de flestas vardagsliv och det är det som gör den så spännande att jobba med.

Hur vill du utveckla ditt affärsområde?
Jag ser många möjligheter att förfina de unika tjänster som vi har på ClearOn. Jag ser fram emot att få visa både våra befintliga och nya kunder allt man kan göra med vår Customer Care-tjänst – från personal- och kundvård till lojalitetsprogram. Med vårt unika, rikstäckande clearingsystem kan ju företag över hela landet utnyttja våra system för sin kund- och personalvård.

Vad gillar du att göra på fritiden?
Då är jag med familjen, man och två barn på nio och tre år. Jag älskar att laga mat och har ett stort intresse för god mat och vin. Jag driver även en bok- och vinklubb tillsammans med några vänner. Om jag får drömma skulle jag gärna skriva en bok om mat och mattrender en gång i framtiden!

Utöver matlagningen, har du någon annan dold talang?
Folk brukar säga att jag är allmänbildad och kan därför lite om mycket, men inte mycket om allt. Jag gillar också språk och att läsa böcker.

——

Hej Andrea Hegethorn! Vad har du för roll på ClearOn?
Jag är ny produktchef för Sales Promotion, det vill säga alla våra försäljningsdrivande produkter som kupongkampanjer, lojalitetsprogram, samplingsverktyg med mera.

Berätta kort, vad har du gjort tidigare?
Jag har drygt 20 års erfarenhet av koncept- och affärsutveckling inom retail och har jobbat med detta i hela mitt liv. Redan som liten flicka hemma i Småland sprang jag runt i min pappas fotobutik. Nu senast kommer jag från Henkel, ett tyskt företag med varumärken som Barnängen och Schwarzkopf. Innan dess har jag varit på Aftonbladet, Carlsberg och Björn Borg i roller som bland annat trade marketing manager.

Vad tar du med dig från dina tidigare jobb in i din nya roll?
Eftersom jag har varit kund hos ClearOn i alla år och köpt mängder med kupongkampanjer har jag lätt att sätta mig in i vilka behov våra kunder har. Jag kan säkerställa att vi har en modern och relevant produktportfölj som marknadsförarna hos våra kunder kan dra nytta av så att de får bra effektivitet i sina kampanjer!

Hur kommer kunderna märka att du är på plats?
För mig är det viktigt att alltid ha örat mot marken och säkra att vi är on point och gör det våra kunder önskar. Mitt mål är att se till att ClearOns produktportfölj täcker kundernas behov och önskemål både nu och i framtiden. Det ska vara lätt att köpa en kampanj hos ClearOn!

Vad gillar du att göra på fritiden?
Då är jag helst i min lilla stuga utanför Trosa tillsammans med min femåriga dotter. Stugan är mitt alldeles egna DIY-projekt där jag kaklar, målar och snickrar på egen hand – utmanande och jättekul! När jag inte är i stugan älskar jag att cykla och åka skidor, i samma backar men under olika årstider.

Om du inte jobbade med det du gör, vad hade du då velat göra?
Då hade jag gärna arbetat för utsatta kvinnors och flickors rättigheter.

Text: Karin Cedronius
Foto: Albin Händig

Publiceringsdag: 2024-03-14