Kontakta oss

Hittar du inte det du söker, har du några frågor eller vill du komma i kontakt med oss? Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi till dig.

Kassagirots betaltjänster avvecklades 1 september

1 september, 2022

31 augusti var sista dagen då du kunde betala räkningar, göra kontoinsättningar, sätta in dagskassa och göra kontantuttag.
Vi tackar för förtroendet vi haft att genomföra dina betalningar och hänvisar dig att kontakta en bank för
rådgivning hur du skall hantera dina betalningar i framtiden.

Du kan också kontakta Länsstyrelsen för generella synpunkter om betaltjänster. Länsstyrelserna har i uppdrag från regeringen att bevaka hur tillgången till grundläggande betaltjänster ser ut i Sverige.

Mot bakgrund av den uppmärksamhet som ClearOns beslut att avveckla sin tillståndspliktiga betaltjänstverksamhet har fått i media, vill vi här göra ett förtydligande avseende den information som spridits.

ClearOn är ett privat bolag vars verksamhet bedrivs på rent affärsmässiga villkor precis som de flesta företag. ClearOn erhåller inga statliga subventioner för att bedriva sin betaltjänst verksamhet, en felaktighet som tyvärr spridit sig i media. Däremot finns det butiker på drygt 20 platser i landet som fått bidrag från Länsstyrelsen för att kunna erbjuda grundläggande betaltjänster. Dessa butiker återfinns på platser där det inte finns marknadsmässiga förutsättningar att nå lönsamhet och ges efter prövning av Länsstyrelsen. Dessa bidrag går direkt till respektive butik och inte till Clearon och de finansierar butikernas möjlighet att kunna erbjuda ClearOns betaltjänster i Kassagirot till sina kunder, och då som ombud för ClearOn. Totalt har ClearOn 150 betaltjänstombud varav 20 erhåller bidrag från Länsstyrelsen