19 oktober, 2020

Mobil mikrogåva perfekt i pandemitider

För Advania blev valet av sommarpresent till medarbetarna lyckat. Varje fredag i sex veckor har alla fått mobila presentkort på glass, godis eller film, och en hälsning från arbetsgivaren. ”Det var kul att ge en gåva som kom under flera veckor”, säger Susanne Bergström på Advania.

I tider av hemarbete och social distansering är det lätt att känna sig ensam och isolerad. Man saknar kollegorna och de små pauserna som fikat eller småpratet över lunchen utgör.

Advania, som arbetar med it-lösningar till företag och offentlig verksamhet, har cirka 600 medarbetare spridda över hela landet. Även för dem har hemarbete varit det som gäller under våren och sommaren. Därför kändes det extra viktigt att träffa rätt när det var dags att välja sommarpresent till medarbetarna.

– Vi fastnade för mobila presentkort eftersom det är något som uppskattas av de allra flesta. Dessutom var det kul att ge en gåva som kom under flera veckor, säger Susanne Bergström, som arbetar med marknadsföring på Advania och var med och valde ut årets sommarpresent.

Mobila presentkort

Enkel administration

Advania valde att skicka ut presentkort vid sex tillfällen under lika många veckor. Varje fredag fick medarbetarna ett mobilt presentkort i sin telefon med en check på antingen två glassar, två godispåsar eller en film från SF Anytime. Tillsammans med gåvan hade Susanne och hennes kollegor knåpat ihop ett rim som en hälsning till de utspridda kollegorna.

– Rimmet och bilden i sms:et var en liten bonus och ett sätt att göra hälsningen mer personlig, så att medarbetarna kände att deras arbetsgivare tänkte på dem, även om vi inte kunde ses som vanligt.

Susanne tycker att det var enkelt att sköta administrationen kring utskicken och uppskattar den kontakt hon hade med ClearOn, som var snabba med återkoppling och att svara på frågor. Att presentkorten dessutom går att lösa in på så många olika platser runtom i landet var också en fördel, eftersom Advania har personal över hela Sverige.

 

Mångdubbelt fler beställningar

Att den här sortens mikrogåvor är populära visar statistiken för mobila presentkort, som har ökat rejält under våren, berättar Pierre Gewerth, produktchef på ClearOn.

– Vi har haft högt tryck på våra digitala presentkort ända sen i påskas. Beställningarna har varit mångdubbelt fler än vanligt. När många sitter hemma och arbetar och inte kan träffa medarbetare och kunder är den här typen av gåva ett perfekt sätt att visa sin uppskattning och uppmuntran.

Kaffe och bulle samt glass är de mest populära gåvorna. En rolig twist är att många företag skickar ett presentkort på kaffe och bulle till sina medarbetare inför det digitala fredagsfikat.

– Då kan man hämta ut sitt fika eller sin glass före mötet och sätta sig och njuta av den tillsammans med kollegorna även om det är via en skärm, säger Pierre Gewerth.

På Advania har de mobila presentkorten blivit uppskattade.

– Vi har fått mycket positiv feedback från medarbetarna och det var smidigt att skicka presentkorten. Så vi kan absolut tänka oss att skicka ut fler i framtiden, säger Susanne Bergström.

 

Text: Karin Cedronius

Foto: Emily Dahl

Publiceringsdag 2020-09-30