Julia Högfeldt, Ica Supermarket Toria i Torsby.
15 mars, 2022

De är bäst på att öka försäljningen med kuponger

ICA Supermarket Toria i Torsby har verkligen förstått värdet av kupongkampanjer. De är en av de Supermarketbutiker som löste in flest kuponger under 2021. ”Våra kunder älskar kuponger och vi gillar dem för de ökar vår försäljning”, säger butikens brödansvariga Julia Högfeldt.

Kunderna på ICA Supermarket Toria i värmländska Torsby gillar sina kuponger. Butiken låg i toppen för flest inlösta kuponger av alla ICA Supermarket i Sverige under förra året. De flesta av kupongkampanjerna i butiken går riktigt bra men brödavdelningen sticker ut lite extra. Och kupongerna är lika populära hos gammal som ung.

– Det är lika många barnfamiljer som pensionärer som lockas att använda kuponger. På helgerna är det till exempel väldigt populärt med korvbröd när många barnfamiljer ska ut i naturen och grilla korv. Då går Pågens kuponger för korvbröd åt som smör i solsken, säger butikens brödansvariga Julia Högfeldt.

 

Ha ett tydligt erbjudande

Julia Högfeldt tycker att kupongerna är ett smidigt sätt att locka kunderna till merköp och därmed öka volymen på försäljningen.

– En färgglad kupong i hyllan gör att man ser varan bättre och hajar till. Många kunder tar två produkter även om de inte tänkt det från början, när de ser att de får en bra rabatt på varan med en kupong.

När det gäller själva utformningen på kupongerna har hon ett tips till leverantörerna.

– De kuponger som går bäst hos oss är de med ett tydligt budskap. Man ska snabbt förstå vad det är för erbjudande man får, det får inte bli rörigt. Köp två för en brukar till exempel vara mycket populärt, men även kuponger som ger rabatt på andra varan.

Aktuella kuponger i hyllan ökar försäljningen, säger Julia Högfeldt.

Håll koll på hyllan

Just korvbröd är en populär kupongprodukt hos ICA Toria.

– Det är en vara som vi har haft kupongkampanj på länge. Kunderna har bra koll och vet om att det ska finnas en kupong till korvbrödet och använder den gärna, säger Julia, som tycker att Pågen är en leverantör med bra rutiner för sina kuponger.

– Våra säljare från Pågen är här sex dagar i veckan och de håller alltid koll på att det finns aktuella kuponger i hyllan. Det är jättebra, för det ökar ju försäljningen för oss när kunderna lockas att köpa fler varor.

Ett par tips från Julia är att se till att alltid hålla snyggt och rent kring kupongerna i hyllan, se till att det är välfyllt och att ta bort kuponger som har gått ut.

– Det sköter ju oftast säljarna själva, men jag brukar se till att det inte ligger kvar gamla kuponger för då blir kunderna besvikna. Och så är det viktigt att alltid ha gott om kuponger i hyllan så att det aldrig blir tomt. Kunderna älskar ju sina kuponger!

Text: Karin Cedronius
Foto: Per Englund
Publiceringsdag: 2022-03-23

Här är Ica Supermarketbutikerna som löste in flest kuponger under 2021:
  • ICA Supermarket Aron, Hjärnarp
  • ICA Supermarket Hermodsdal, Malmö
  • ICA Supermarket Toria, Torsby
  • ICA Supermarket Mullsjö, Mullsjö
  • ICA Supermarket Globen, Stockholm
  • ICA Supermarket Sölvesborg, Sölvesborg
  • ICA Supermarket Skrea strand, Falkenberg
  • ICA Supermarket Favoriten, Åkersberga
  • ICA Supermarket Kil, Kil