14 november, 2023

Nyhet!

Pengarna från Värdeavin direkt in på kontot via Swish  

Nu har det blivit smidigare, mer tillgängligt och tryggare för privatpersoner att lösa in Värdeavier. Sedan oktober kan man få pengarna insatta direkt på sitt bankkonto med hjälp av Swish hos Pressbyrån och 7-Eleven över hela landet. För butikerna betyder det mindre kontanthantering och bättre service till kunderna.

Det nya samarbetet mellan ClearOn och Reitan Convenience Sverige, som äger Pressbyrån och 7-Eleven, gör det mycket enklare för alla privatkunder som vill lösa in en Värdeavi. Nu kan man nämligen få pengarna insatta direkt på bankkontot med hjälp av Swish på bara någon sekund. Dessutom har beloppsgränsen höjts från 2 000 till 15 000 kronor för alla som väljer att få pengarna insatta direkt på kontot.

Slipper kontanthanteringen

Linnea God är kategorichef för tjänster på Reitan Convenience i Sverige. Hon ser många fördelar med samarbetet. Allt från mindre kontanthantering i butiken till bättre kundservice.

– Vårt mål är alltid att förenkla vardagen för våra kunder och detta är en del i det. Nu blir det ännu enklare och smidigare för kunderna att lösa in Värdeavier hos oss och vi märker redan efter kort tid att många kunder väljer Swishlösningen hellre än att ta ut kontanter, säger hon och fortsätter:

– Även för butikerna finns det flera fördelar. Dels slipper de hantera kontanter, vilket är bra ur ett säkerhetsperspektiv, dels kan de erbjuda sina kunder en tjänst som är bättre, tryggare och smidigare.

Avlastar butik och bank

Charlotta Lindblad, Head of Communications på Swish ser också många fördelar med den nya tjänsten.

– Det är på tiden att förenkla upplevelsen av att lösa in Värdeavier. En stor fördel med att ClearOn och Reitan Convenience Sverige nu erbjuder utbetalningar via Swish är att kunderna kan få sina pengar utbetalda direkt till sitt bankkonto på ett smidigt och snabbt sätt.

Att även bankerna avlastas tack vare den nya tjänsten är en annan stor fördel, menar Charlotta Lindblad.

– Kontanthantering är dyrt, både för bankerna och för samhället i stort. När kunden nu kan välja att få summan utbetald direkt till sitt bankkonto via Swish minskar kontanthanteringen. Dessutom får bankerna färre ärenden kopplade till Värdeavier tack vare detta nya samarbete.

Charlotta Lindblad, Head of Communications på Swish

Linnea God, kategorichef för tjänster på Reitan Convenience i Sverige

Viktigt steg mot digitaliserade betallösningar

Dick Lundqvist, Produktchef Payments, ClearOn, är glad över samarbetet och de förenklingar det innebär för alla som vill lösa in Värdeavier i butik.

­– Det här är ett viktigt steg inom utvecklingen av digitala betalningslösningar. Genom att kombinera ClearOns och Swish expertis inom betalningslösningar med Pressbyråns och 7-Elevens omfattande butiksnätverk skapar vi en smidig och användarvänlig tjänst som gynnar alla parter.

Text: Karin Cedronius
Publiceringsdag: 2023-11-15

Fördelar med den nya tjänsten

  • Butiken måste inte längre ha kontanter för att kunna lösa in en Värdeavi.
  • Mottagarna får direkt tillgång till det insatta beloppet på sitt bankkonto via Swish.
  • Genom att erbjuda inlösenmöjlighet direkt hos rikstäckande Pressbyrån och 7-Eleven får mottagarna en bekväm och lättillgänglig tjänst.
  • Mottagarna kan nu lösa in Värdeavier till ett högre belopp än tidigare, nämligen 15 000 kronor.
  • Mottagare av Värdeavin kan känna sig trygga i vetskapen om att deras betalningsinformation hanteras på ett säkert sätt.

 

Tjänsten gäller i dagsläget endast för privatpersoner hos Pressbyrån och 7-Eleven.